Starptautiskās bartera biržas ABSI preses relīze

Treideri | 17. februāris 2010 23:18

STARPTAUTISKĀS BARTERA BIRŽASMeklējot risinājumus attīstībai, Latvijas uzņēmēji aktīvi sākuši izmantot bartera darījumus. Tikai pusgadu pēc starptautiskās bartera biržas ABSI ienākšanas Latvijā, tās dalībnieku skaits pārsniedzis simtu, savukārt uz pirmo darījumu sesiju 11. februārī bija ieradušies vairāk nekā 80 dažādu nozaru uzņēmēji no Latvijas, Dānijas un Zviedrijas.

Atklājot pirmo biržas darījumu sesiju Latvijā, ABSI administratīvais direktors Pīters Kisbijs (Peter Kisbye) norādīja, ka Latvijas uzņēmēju aktivitāte pat radījusi patīkamu pārsteigumu: “Dānijā ABSI bartera birža tika izveidota 2003.gadā un pirmais darījums notika tikai pēc pusgada. Šejienes uzņēmēji ir daudz aktīvāki, ko pierāda gan dalībnieku skaita straujais pieaugums, gan tirdzniecības apjomu palielināšanās”.

Ieva Ābiķe, ABSI vadītāja Latvijā, uzsver: “Kad uzsākām darbību, visapkārt bija jūtamas finanšu krīzes vēsmas. Pakalpojumu un/vai preču apmaiņa starp biržas biedriem, jeb beznaudas norēķini, ir laba iespēja attīstīt biznesu arī krīzes laikā, tā ir kustība uz priekšu, kuras nepieciešamību un izdevīgumu pierāda lielā uzņēmēju interese. ABSI piedāvā plašas kontaktu datu bāzes, iespēju prezentēt uzņēmumu, tieši satikt potenciālos darījumu partnerus, kā arī, pats galvenais, – tā ir alternatīva kredīta ņemšanai.”

Uz ABSI pirmo darījumu sesiju 11.februārī Rīgā pulcējās 80 mazā un vidējā biznesa pārstāvji no Latvijas, Dānijas un Zviedrijas. Klātienē 15 minūšu garās “darījumu sesijās”, tiekoties citam ar citu, tika prezentēti pakalpojumi, preces un slēgti darījumi. Viesu nama “Tauriņi” pārstāve Jolanta Zaņģe atzina, ka jau pirmā tikšanās rezultējusies noslēgtā darījumā: “Ar potenciālo partneri vienojāmies par pasākuma sarīkošanu mūsu viesu namā jau pēc pāris dienām. Esmu ļoti gandarīta par šādu iespēju dažu stundu laikā atrast un uzrunāt jaunus klientus!”

Arī viesnīcas “Avalon Hotel” pārstāve Dana Zinovatna atzina, ka visas sešas viņas ieplānotās tikšanās bijušas veiksmīgas: “Jau iepriekš bijām pārliecinājušies par šī modeļa labajām īpašībām piedaloties līdzīgās darījumu sesijās tūrisma izstādēs. Tas patiešām strādā!” Viņa arī piebilda, ka “Avalon Hotel” jau realizējis pirmo pasūtījumu un cer uz jauniem.

Kopenhāgenā izveidotās bartera biržas ABSI pirmais darījums notika 2003. gadā. Pašlaik ABSI darbojas trīs valstīs – Dānijā, Zvierijā un Latvijā – un tajā iesaistījušies jau vairāk nekā 1000 dalībnieku, nodrošinot kopējo darījumu summu ap 500 miljonus dāņu kronu (apmēram 50 miljoni latu). ABSI darbojas kā darījumu brokeri jeb starpnieki 3 biznesa jomās: b2b darījumu sistēma, lojalitātes programmas un dāvanu karšu risinājumi. Pašlaik, krīzes laikā, populārākais ABSI piedāvājums ir tieši tā dēvētā kredīta alternatīva – vispirms pirkt pakalpojumu un pēc tam par to norēķināties ar sava uzņēmuma preci vai pakalpojumu.     © Treideri.lv

Patika raksts!?
Padalies!