PANĀKUMI MŪS VIENO
0 Lietotāji un 1 Viesis aplūko šo tēmu.
Pēdējās dienās topā ir briestošā pasaules pārtikas krīze, piemēram, http://www.treideri.lv/finansu-zinas/vai-lielvalstis-stiprinas-asv-dolaru-lai-apturetu-nemierustāpat esam arī tepat Latvijā jau redzējuši pirmos asnus panikas izraisītos pārtikas cenus kāpumos,piemēram, griķu cenas pēc Krievijas karstās vasaras.Rakstu jo ienāca prātā ka mani dažu pēdējo gadu iepirkšanās paradumi mani daļēji pasargā no šādām panikas lēkmēm. Lieta tāda ka man no mājām līdz tuvākajam pārtikas veikalam var aizbraukt tikai ar mašīnu, ceļā vismaz kādas 10 min., ikdienā reāli ar kājām neizstaigāt, un tāpēc katru reizi kad beidzās kafija vai cukurs sanāk sēsties autiņā un speciāli braukt uz veikalu. Tāpēc ar laiku izveidojies paradums tādus pārtikas produktus kuri var stāvēt ilgi un nebojājas, pirkt uzreiz iepakojumiem, piemēram, kafija, tēja, cukurs, eļļa, makaroni,rīsi, griķi, utt. Šādam iepirkšanās paradumam ir vairāki labumi:1. Krietni samazinās uz veikalu došanās reizes, kas automātiski ir ietaupīts laiks un nauda. Ikdienā uz veikalu sanāk dodies tikai pa ceļam pēc piena produktiem, maizes, gaļas un augļi/dārzeņi. Un pašā veikalā arī tiek patērēts mazāk laika jo nav jālasa kopā tik daudz produkti.2. Tiek ietaupīts. Parasti šos lielos iepakojumus pērku Depo , tur cenu politika pārtikas nodaļā ir kā diskaunterī,cenas zemas , ja pērc noteiktu skaitu, parasti vismaz 5 vienības, tad lētāk, un vēl plus atlaide ar Depo karti. Pēdējo reizi paņēmu 2 iepakojumus cukuru , katrā pa 10*1kg, un uz akciju 2 lielās kastes ar trauku mazgāšanas tabletēm. Parēķinot pret Rimi cenām, sanāca ka 10 kg cukura ir par brīvu.3. Esi daļēji pasargāts no dažādām kataklizmām situācijās kā, piemēram, plūdi Austrālijā, nemieri Ēģiptē vai griķu cenas panika Latvijā. Ja iepērc šādus produktus pa kādam iepakojumam, tad ģimene var izvilkt pat veselu gadu. Pie tam tas pat nav tik dārgi, kasti ar makaroniem 12*0.5kg var nopirkt vidēji pa piecīti, cukura iepakojums kādi 7-8 ls sanāk.
Lādēju mobilo telefonu tikai darbā.
Lādēju mobilo telefonu tikai darbā. Mājās pusstundu pirms iziešanas atslēdzu portatīvo datoru no kontakta, vēlāk baterija arī tiek piedzīta darbā.
Es kā darba devējs varu vēl ko ieteikt. (No saviem novērojumiem). Regulāri ņemt līdz no darba uz mājām tualetes papīru, rakstāmo papīru, kancelejas preces. Klientiem paredzētās konfektes, tējas paciņas utml.
Man arī darbā bija pārmērīgi tualetes papīra rēķini. Noslēdzu fiksētu līgumu ar apkalpotājiem un vienlaicīgi tika samazināta attiecīgā papīra kvalitāte. Tas situāciju risina.